Cannelloni met zalm, spinazie, verse italiaanse kazen en mascarponepreisausje

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 04-09-2010 | 17 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

600 gr verse spinazie 20 cannelloni 75 gr boter 1 grote sjalot 3 knoflookteentjes 1/2 kg zalmfilet 150 gr ricotta 2 preiwitten 4dl visfumet 1 doosje saffraanpoeder 10 cl droge witte wijn 250 gr mascarpone versgemalen peper en zout 25 gr bloem 200 gr gorgonzolakaas 20 cannelloni Bereiding : Maak de spinazie schoon en snipper de sjalot. Smelt 25 gr van de boter en laat de sjalot uitzweten, voeg de uitgelekte spinaziebladeren toe en pers het knoflookteentje erbij uit. Kruid met peper en zout en laat 5 minuutjes stoven. Giet het vocht af en hak de spinazie grof. Verwijder de nog aanwezige kleine graatjes van de zalmfilet en snijdhem vervolgens in blokjes van 1/2 cm. Vermeng de zalmblokjes met de grofgehakte spinazie, voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper en zout. Vul de cannelloni met het mengsel met behulp van een spuitzak met grove spuitpunt. Schik de rolletjes in een beboterde vuurvaste schaal. Snijd de preiwitten in dunne reepjes, stoof ze aan in boter,kruid ze met peper en zout en bevochtig met de visbouillon en witte wijn (droge). Laat zachtjes inkoken gedurende 10 minuten. Klop de mascarpone door de preisaus en werk af met saffraan. Ga de sausdikte na en bind eventueel met molenaarsboter (boter en bloem koud vemengen en aan de kokende saus toevoegen) Schep de preisaus over de cannelloni en beleg met stukjes gorgonzola. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 25 minuten.

Bronvermelding