Menu
Cannelloni met zalm, spinazie, verse italiaanse kazen en mascarponepreisausje
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
600 gr verse spinazie
20 cannelloni
75 gr boter
1 grote sjalot
3 knoflookteentjes
1/2 kg zalmfilet
150 gr ricotta
2 preiwitten
4dl visfumet
1 doosje saffraanpoeder 10 cl droge witte wijn
250 gr mascarpone
versgemalen peper en zout
25 gr bloem
200 gr gorgonzolakaas
20 cannelloni
Bereiding :
Maak de spinazie schoon en snipper de sjalot. Smelt 25 gr van de boter en laat de sjalot uitzweten, voeg de uitgelekte spinaziebladeren toe en pers het knoflookteentje erbij uit. Kruid met peper en zout en laat 5 minuutjes stoven.
Giet het vocht af en hak de spinazie grof.
Verwijder de nog aanwezige kleine graatjes van de zalmfilet en snijdhem vervolgens in blokjes van 1/2 cm.
Vermeng de zalmblokjes met de grofgehakte spinazie, voeg de ricotta toe en breng op smaak met peper en zout.
Vul de cannelloni met het mengsel met behulp van een spuitzak met grove spuitpunt.
Schik de rolletjes in een beboterde vuurvaste schaal.
Snijd de preiwitten in dunne reepjes, stoof ze aan in boter,kruid ze met peper en zout en bevochtig met de visbouillon en witte wijn (droge).
Laat zachtjes inkoken gedurende 10 minuten. Klop de mascarpone door de preisaus en werk af met saffraan.
Ga de sausdikte na en bind eventueel met molenaarsboter (boter en bloem koud vemengen en aan de kokende saus toevoegen)
Schep de preisaus over de cannelloni en beleg met stukjes gorgonzola. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 25 minuten.