Conchiglioni della nonna (Conchiglioni gevuld met kip en ham van mijn oma)

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 05-09-2010 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder4

Bereiden

400 gr conchiglioni - 2 lepels olijfolie - 1 gehakte ui - 1 gehakt teentje look - 100 gr rauwe ham, fijngesneden - 125gr champignons in schijfjes gesneden - 250 gr fijngesneden kippefilet - 2 lepels tomatenconcentraat - 400 gr gepelde tomaten - 125 ml droge witte wijn - 1 koffielepel droge oregano - 250 gr ricotta - 150 gr mozzarella - 1 koffielepel bieslook - 1 koffielepel peterselie - parmezaan - peper - zout Bereiding : Kook de conchiglioni beetgaar. Giet af. Fruit de ui en de look in wat olie tot de ui zacht wordt. Voeg de ham en de champignons toe en laat 2 minuten bakken. Voeg het kippevlees toe en meng dooreen. Doe er het tomatenconcentraat, de in stukjes gesneden tomaten bij samen de met wijn, oregano en wat peper en zout. Breng zachtjes aan de kook en laat 20 minuten sudderen. Warm de oven op 180°C. Meng de ricotta met de mozzarella, bieslook, peterselie en parmezaan en vul de conchiglioni met dit mengsel. Giet wat van de saus op de bodem van een ovenschotel . Leg er de conchiglioni op, bedek met de rest van de saus en tenslotte met wat parmezaan. Bak 25 minuten en dien warm op.

Bronvermelding