Menu
Bokkepootjestaart
Ingrediënten
- 1 pakje saroma vanille
- bokkepootjes
- 600 ml slagroom
- 5 eetlepels advocaat
- pure chocolade raspen
Bereiden
Engelachtige bokkenpootjestaart:
Cake bakken, gebruiken na afkoelen. Gebruik een 24cm springvorm en bekleed de bodem met bakpapier. Halveer (over de lengte) met een scherp mes zoveel bokkenpootjes als nodig om de rand te bekleden. Dat wil zeggen: zet de bokkenpootjes gehalveerd en met de snijzijde naar binnen tegen de rand van de springvorm. Maak een bodem van cakeplakjes en zorg dat je hiermee de bokkenpootjes gelijk vastzet tegen de rand.
01 - Taartbodem en rand
Klop 600 ml slagroom stijf, maak een puddingmixje van een pakje Saroma vanille met 300 ml melk (ja, minder dan op het pakje staat dus!). Meng deze mix met de slagroom en 5 eetlepels advocaat. Doe tot halverwege de zijkant wat van het mengsel over de bodem, breek wat bokkenpootjes in grove brokken en doe daarvan een laag op het pudding-slagroommengsel.
02 - Laag vulling, laag koekkruimels
Daarna aanvullen tot de bovenzijde van de rand en maak het af met een dun laagje minikruimels van bokkenpootjes (staafmixer!) en wat geraspte pure chocolade. Niet je vingertop eraf raspen zoals ik deed!! (Nee hij is niet in de taart beland ;-) ) Even een nacht laten opstijven¿
03 - Opstijven
Dit is het resultaat (nog even met een breed mes de rand netjes maken!);
04 - Resultaat
Eet smakelijk!
Materialen
springvorm 24 cm zelf een cake bakken bakpapier