Menu
Italiaanse amandel-kwarktaart
Ingrediënten
- 150 g boter
- 150 g bloem
- 1 mespunt bakpoeder
- zout
- 200 g suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 50 g amaretti (kleine italiaanse bitterkoekjes)
- 5 eieren
- 250 g mascarpone
- 500 g magere kwark
- 7 eetlepels amaretto
- 50 g griesmeelpuddingpoeder (om te koken)
- 50 g amandelschaafsel
- poedersuiker
Bereiden
Ingredienten (voor ongeveer 16 stukken)
- 150 gram + beetje boter
- 150 gram bloem
- mespunt bakpoeder
- zout
- 200 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 50 gram amarettini (kleine italiaanse bitterkoekjes)
- 5 eieren
- 250 gram mascarpone
- 500 gram magere kwark
- 7 eetlepels amaretto
- 1 pakje griesmeelpuddingpoeder (om te koken, voor 500 ml melk)
- 50 gram amandelschaafsel
- poedersuiker
Bereiden:
1. Vet een springvorm (ongeveer 26cm) in. Laat 150 gram boter op laag vuur smelten.
2. Meng bloem, bakpoeder, snufje zout, 75 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker in een kom. Giet de vloeibare boter erbij en kneed het deeg met de deeghaken van de mixer. Bekleed de springvorm met het deeg en zet het ongeveer 30 minuten koud weg.
3. Verbrokkel de amarettini, op 1 eetlepel na. Klopt de eieren, 125 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker schuimig. Meng de mascarpone, de kwark, de amaretto en het puddingpoeder . Roer het door door het eischuim. Strijk het mengsel in de vorm. Strooi alle amarettini en de amandelen eroverheen.
4. Bak de taart ongeveer 1 uur en 5 minuten op het onderste rooster in een voorverwarmde oven (elektrisch 175 graden, hetelucht 150 graden). Dek de taart eventueel na 45 minuten af. Laa t de taart afkoelen in de vorm. Versier hem met poedersuiker.
Materialen
ngredienten (voor ongeveer 16 stukken) - 150 gram + beetje boter - 150 gram bloem - mespunt bakpoeder - zout - 200 gram suiker - 2 zakjes vanillesuiker - 50 gram amarettini (kleine italiaanse bitterkoekjes) - 5 eieren - 250 gram mascarpone - 500 gram magere kwark - 7 eetlepels amaretto - 1 pakje griesmeelpuddingpoeder (om te koken, voor 500 ml melk) - 50 gram amandelschaafsel - poedersuiker