Carrot cake

Gebak, Nagerecht, 6 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 50 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 07-09-2010 | 44 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 tl kaneelpoeder
  • ½ zakje bakpoeder
  • 4 stuks eieren
  • 200 g lichte basterdsuiker
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 300 g winterpeen
  • 2 stuks bananen
  • 60 g walnoten
  • 25 g zachte boter
  • 3 el roomkaas
  • 200 g poedersuiker

Bereiden

Klop de eieren met de basterdsuiker en een beetje zout tot het schuimig en romig wordt. Dan mixer op de laagste stand zetten en de olie erdoor mengen. Bakmeel, kaneel en bakpoeder mengen en met een lepel door het eimengsel roeren. Rasp de wortels, prak de banaan. Doe de wortels, banaan en walnoten bij het beslag. Doe alles in een springvorm van 24 cm (ingevet). 50 minuten bakken op 170 °C. Roer de boter, de poedersuiker en de roomkaas door elkaar. Smeer dit op de taart wanneer hij is afgekoeld.

Bronvermelding