'(Tapas) - 'Gambas al ajillo - Knoflookgarnaaltjes'

Anders, Hapje, 8 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 11-06-2012 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

2 gedroogde Spaanse pepers, 2 dl olijfolie, 6 knoflookteentjes in plakjes, 250 gram middelgrote garnalen, gekookt en gepeld, zout, 1 citroen. Bereiding/afwerking: ca. 15/5 min. Bereiding: Snijd de Spaanse pepers overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn. ¿ Verhit de olijfolie en bak op hoog vuur de knoflook en de pepers. Voeg, als de knoflook lichtbruin gebakken is, de garnalen toe en bestrooi ze met zout. Afwerking: Schep alles goed door elkaar en ver deel de garnalen met olie en knoflook over verwarmde schaaltjes. Geef er partjes citroen bij en serveer heet, ¿ Lekker met vers boerenbrood om te dip 'Dit gerecht wordt in Andatusië ook wel 'gambas pil-pil' genoemd. Ongekookte garnalen moeten gebakken worden tot ze mooi roze van kleur zijn. Dit duurt enkele minuten.

Bronvermelding