Menu
'(Tapas) - 'Gambas al ajillo - Knoflookgarnaaltjes'
Ingrediënten
- zie bereiding
Bereiden
2 gedroogde Spaanse pepers, 2 dl olijfolie, 6 knoflookteentjes in plakjes, 250 gram middelgrote garnalen, gekookt en gepeld, zout, 1 citroen.
Bereiding/afwerking: ca. 15/5 min.
Bereiding: Snijd de Spaanse pepers overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees fijn.
¿ Verhit de olijfolie en bak op hoog vuur de knoflook en de pepers. Voeg, als de knoflook lichtbruin gebakken is, de garnalen toe en bestrooi ze met zout.
Afwerking: Schep alles goed door elkaar en ver deel de garnalen met olie en knoflook over verwarmde schaaltjes. Geef er partjes citroen bij en serveer heet,
¿ Lekker met vers boerenbrood om te dip
'Dit gerecht wordt in Andatusië ook wel 'gambas pil-pil' genoemd.
Ongekookte garnalen moeten gebakken worden tot ze mooi roze van kleur zijn. Dit duurt enkele minuten.