Aardbeiensoufflé

Anders, Nagerecht, 6 personen, Frans.
Voorbereiding: 35 minuten, Wachten: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-09-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • gesmolten boter
  • 115 gram fijne kristalsuiker + extra voor het bestuiven
  • 500 gram aardbeien, kroontjes verwijderd
  • 1 eetlepel maïzena, gemengd met 1 el koud water
  • 4 eiwitten
  • poedersuiker, voor het bestuiven

Bereiden

- Bestrijk de bodem en zijkanten van 6 of 7 soufflébakjes of koffiekopjes van 250 mL inhoud met gesmolten boter - en bestrooi met kristalsuiker.Schud de overtollige suiker eruit. - Pureer de aardbeien in een keukenmachine glad en schenk de puree met de helft van de kristalsuiker in een kleine steelpan. - Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. - Breng aan de kook en roer het maïzenamengsel erdoor. - Neem van het vuur, maar blijf voortdurend roeren tot de maïzena helemaal is opgenomen. - Laat volledig afkoelen. - Verwarm de oven voor op 170°C - Klop de eiwitten met een snufje zout tot zich zachte pieken vormen. - Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe tot het mengsel dik en glanzend is. - Voeg 1/3 van het eiwit toe aan de aardbeienpuree en meng goed met een metalen lepel. - Voeg de rest van het eiwitmengsel toe en spatel het er voorzichtig door. - Schep in de souffléschaaltjes en strijk de bovenkanten glad. - Haal je duim en wijsvinger langs de randen van de schaaltjes, dit helpt om de soufflé gelijkmatig te laten rijzen. - Bak 15-18 min. in de oven tot de soufflés gerezen zijn en beginnen te kleuren. - Bestuif met poedersuiker en serveer direct.

Materialen

6 of 7 soufflébakjes of koffiekopjes van 250 ml

Bronvermelding