Menu
Aardbeiensoufflé
Ingrediënten
- gesmolten boter
- 115 gram fijne kristalsuiker + extra voor het bestuiven
- 500 gram aardbeien, kroontjes verwijderd
- 1 eetlepel maïzena, gemengd met 1 el koud water
- 4 eiwitten
- poedersuiker, voor het bestuiven
Bereiden
- Bestrijk de bodem en zijkanten van 6 of 7 soufflébakjes of koffiekopjes van 250 mL inhoud met gesmolten boter
- en bestrooi met kristalsuiker.Schud de overtollige suiker eruit.
- Pureer de aardbeien in een keukenmachine glad en schenk de puree met de helft van de kristalsuiker in een kleine steelpan.
- Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost.
- Breng aan de kook en roer het maïzenamengsel erdoor.
- Neem van het vuur, maar blijf voortdurend roeren tot de maïzena helemaal is opgenomen.
- Laat volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 170°C
- Klop de eiwitten met een snufje zout tot zich zachte pieken vormen.
- Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe tot het mengsel dik en glanzend is.
- Voeg 1/3 van het eiwit toe aan de aardbeienpuree en meng goed met een metalen lepel.
- Voeg de rest van het eiwitmengsel toe en spatel het er voorzichtig door.
- Schep in de souffléschaaltjes en strijk de bovenkanten glad.
- Haal je duim en wijsvinger langs de randen van de schaaltjes, dit helpt om de soufflé gelijkmatig te laten rijzen.
- Bak 15-18 min. in de oven tot de soufflés gerezen zijn en beginnen te kleuren.
- Bestuif met poedersuiker en serveer direct.
Materialen
6 of 7 soufflébakjes of koffiekopjes van 250 ml