Mini-Pannetjes , Wildpeper , een Stoofpotje van 3 verschillende soorten Wild : Hert , Haas en Wildzwijn

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 360 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 26-08-2011 | 27 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr herten ragoutvlees
  • 400 gr wildzwijn ragoutvlees
  • 400 gr hazenboutvlees
  • 2 grote uien
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 1 fles (volle) rode wijn
  • 1 pot wildfond
  • 2 eetl balsamico azijn
  • 2 eetl olijfolie
  • 1 - prei
  • 150 gr baconreepjes
  • 75 gr bakboter
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 eetl cognac
  • 1 zakje worteltjes
  • 125 gr champignons
  • - - zilveruitjes
  • - takjes peterselie

Bereiden

Heerlijk feestelijke wildstoofpot uit kleine pannetjes. Stoofpotje van 3 verschillende soorten wild; hert, haas en wildzwijn. Heerlijk voor de feestdagen en ook nog eens gemakkelijk van te voren te bereiden waardoor de kok zelf ook lekker kan genieten van het diner. De stoofpot heeft een heerlijke smaak maar niet een te overheersende wildsmaak waardoor de stoofpot zeer toegankelijk is maar wel erg speciaal. Snipper de uien en hak de peterselie en selderij fijn. Meng de gesneden groenten met de rode wijn, wildfond, olijfolie en balsamico azijn in een schaal. Snijdt het vlees in blokjes en leg deze in de marinade. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 12 uur marineren. Stoofschotel: Giet het vlees en de marinade door een vergiet en vang de marinade op in een kom. Laat het vlees goed uitlekken en verwijder het grootste deel van de ui en de kruiden. Dep het vlees droog met wat keukenrol. Bak de bacon knapperig en laat deze uitlekken op en stukje keukenrol. Snijdt de prei in ringen en de worteltjes in dikke plakjes. Verhit de bakboter in de braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin, bak het vlees steeds in kleinere porties van ca. 250 gram. Voeg steeds een beetje peper en zout toe. Voeg nu de bacon, prei, worteltjes en de gezeefde marinade toe aan het vlees en breng aan de kook. Laat de stoofpot zachtjes pruttelen gedurende 3-3,5 uur. Roer de stoofpot regelmatig. Voeg het laatste uur ook de kleingesneden champignons toe en de zilveruitjes. Roer de cognac en de tomatenpuree door de stoofpot als deze bijna klaar is. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de wildpeper in (voorverwarmde) kleine pannetjes, garneer met een beetje peterselie Lekker met: Aardappelpuree met zuurkool, stoofpeertjes of spruitjes. Tips: Maak de wildpeper een dag van te voren, bereid de wildpeper tot stap 8 en stoof de peper het laatste uurtje op de dag zelf. Ook leuk om te serveren in een grote schaal in plaats van in mini pannetjes.

Materialen

6 ovenvaste mini-pannetjes doorsnee 16 cm

Bronvermelding