Menu
(Mini pannetjes) Kippasteitjes met paddestoelen en salie
Ingrediënten
- kip
Bereiden
1 grote kip, in stukken
1 el olijfolie
1 el + 2 el boter
150 g gerookte spekblokjes
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
4 teentjes knoflook, gepeld
1 ui, gepeld en in stukken
1 wortel, geschild en in plakjes
75 ml rode wijn> wat takjes verse salie
75 g gedroogde paddestoelen, in warm water geweek
750 g kruimige aardappels, geschild en in plakjes van ½ cm
Extra: 4 eenpersoons ovenschaaltjes
BEREIDING
Bestrooi de stukken kip met zout en peper . Verhit olie en boter in een braadpan en bak de stukken rondom bruin. Haal ze uit de pan en bak de spekblokjes, bleekselderij, knoflook, ui en wortel in 10 min op middelhoog vuur glazig. Schenk de wijn in de pan en voeg salie en gedroogde paddestoelen met vocht toe. Leg de stukken kip terug in de pan en laat zachtjes met het deksel op de pan in 1 uur gaar worden.
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de kip uit de pan, laat afkoelen en haal het vlees van de botten. Doe de kipstukjes terug in de pan en schep alles goed dooreen. Verdeel het mengsel over 4 ingevette ovenschaaltjes en verdeel de aardappelplakjes dakpansgewijs over de kip. Bestrooi met zout en peper Smelt 2 el boter en schenk dit erover. Bak de pasteitjes in 30 min gaar en bruin.
Materialen
4 eenpersoons ovenschaaltjes