'Tyropitta van Fetakaas en Prei', van L'Escargot (Hartige Taart)

Hartige Taarten, Lunch, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 11-03-2020 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui, in ringen gesneden en ........

Bereiden

Deze taart heeft geen omhulsel van deeg. U kunt hem bij de mezedes geven of, met een groene sla, als lunch serveren. - 1 ui, in ringen gesneden 50 g boter 4 eetl olijfolie (extra vierge) 2 grote preien, circa 450 g in totaal, in ringen gesneden 115 g bloem 1 tl zuiveringszout 4 grote eieren, los geklopt 200 g Griekse, Bulgaarse of uitgelekte gewone yoghur 300 g feta, in blokjes gesneden 115 g vers geraspte gruyère of Parmezaanse kaas 3-4 eetl gehakte verse dille zout en vers gemalen zwarte peper - Fruit de uiringen goudgeel in boter en olie. Voeg de preiringen toe en stoof ze in 10-12 minuten op laag vuur gaar. - Laat het mengsel iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een springvorm van 23 cm in doorsnee lichtjes in. Zeef de bloem met het zuiveringszout boven een kom. Roer eerst de eieren, dan de yoghurt en de feta en ten slotte het prei-uimengsel erdoor. - Houd 2 eetl geraspte kaas apart en doe de rest, met de dille, bij het beslag. Roer dit goed om en breng het op smaak met zout en peper. - Schep het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Strooi de resterende geraspte kaas erover. Bak de taart in 40-45 minuten goudbruin. Wacht tot de taart is afgekoeld voordat u de springvorm verwijdert. - Snijd de taart voor het opdienen in punten. - Geef er geurige olijfolie bij om erover uit te gieten. Leg citroenpartjes, zwarte olijven en radijsjes naast de taartpunten.

Bronvermelding