'BBQ' Knoflook-kwark. Super Sausje voor de BBQ, Gourmet of Fondue,

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 13-03-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • kwark

Bereiden

Benodigdheden: 1 kg kwark (gaat op als je met ong. 10 man/vrouw bent, gegarandeerd) 3 tenen knoflook (komt goed, zeker als iedereen ervan eet) Olijfolie Verse bieslook versnipperde paprika peper zout Kwark in een kom doen, knoflook fijnknijpen met een knoflookpers. Scheutje olijfolie erin (is lekkah!), paprika doormengen, peper en zout erin doen. Beetje bieslook erdoor en erover en klaar is kees. Succes verzekerd. Uitermate lekker bij al het BBQ-vlees. Variatietips: beetje fijne tomaat erin, gedroogde kruiden erdoor (naar smaak), paprika eens weglaten, kappertjes erdoor. Etc, tussendoor wel telkens proeven of het een beetje op smaak is. Zelfs mensen die knoflook vies vinden, (vr)éten van deze kwark (of zou dat zijn omdat de stank inmiddels niet meer te harden is? Schijnheilig ). Deze saus is bij ons al járen lang een favoriet, is vrijwel altijd op (en anders een dag later door een sla ook erg leuk) en gaat vele malen harder dan de Remia sausjes.

Bronvermelding