'Gehaktballen, Indische', verz. door Ronny

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 27-09-2019 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt en .......

Bereiden

500 g rundergehakt 1 grote ui 1 tl sambal 1 tl kerrie 4 eetl ketjap manis 1 ei, zout, peper paneermeel - of: 1 tl koenjit 1 tl ketoembar ½ tl djinten ½ tl cayennepeper 1 tl sambal oelek 2 tl knoflookpoeder zout naar smaak - of: 500 g rundergehakt 5 aardappels ½ zakje boemboe nasi goreng (nasikruiden) 1 fijngesnipperd sjalotje 1 eetl ketjap sambal oelek naar smaak zout en peper nootmuskaat 1 ei maïzena - of: 500 g half om half gehakt 1 ei 3 beschuiten 1 eetl sesamzaadjes 1,5 eetlepel sojasaus mespunt ketoembar (gemalen koriander) zout, peper 2 eetl bloem - Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven. Wrijf de beschuiten boven het gehakt fijn. Rooster de sesamzaadjes kort in een droge koekenpan en voeg ze bij het gehakt. Breng verder op smaak met peper, soja en koriander. - Kneed alles goed dooreen en vorm hiervan 4 gehaktballen. Strooi de bloem op een bord, rol de gehaktballen erdoorheen en bak de ballen in een braadpan in boter bruin en gaar. - Serveer met kool, sperziebonen, of andijvie en gekookte aardappeltjes.

Bronvermelding