Menu
Aardappel-uientaart
Ingrediënten
- uien
Bereiden
Aardappel-uientaart (4 pers.)
Ingrediënten:
1¼ kg aardappelen
1 kg uien
olie
4 eieren
± 2½ dl halfvolle melk
peper, zout
nootmuskaat
1 klein bekertje zure room (125 ml)
75 gram geraspte belegen 30+ kaas
Schil de aardappelen, ontpit ze en was ze.
Kook de aardappelen in water met wat zout in 25 minuten gaar.
Maak ondertussen de uien schoon en snijd ze in ringen.
Verwarm 2 eetlepels olie in een grote pan en smoor de uien op klein vuur in 20 minuten gaar.
Warm de oven voor op 200° C.
Maak van de gare aardappelen met 1 ei, hete melk, peper, zout en nootmuskaat een stevige puree.
Bestrijk een grote ovenvaste schaal of springvorm dun met olie. Bekleed de bodem en wanden van de schaal met de aardappelpuree. Schep de uienringen erop.
Klop 3 eieren los met de zure room en meng de geraspte kaas er door. Schep dit over de uien.
Bak de taart in het midden van de hete oven in 30 minuten gaar en lichtbruin.
Tips:
1 Lekker met een salade.
2 Bewaar een rest afgedekt in de koelkast hooguit 2 dagen.