Courgettesoep met gremolata

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-09-2010 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • verse bouillon of 2 groente- of champignonblokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1,5 dl creme fraiche
  • peper, zout
  • voor de gremolata:
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook

Bereiden

Pel en snij het sjalotje en de knoflook in grove stukjes. Was de courgette. Verwijder de uiteinden en snijd de courgette in grove stukken. Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg de courgette toe en bak die even mee. Doe de wijn erbij en laat alles even doorkoken. Vul aan met water (of verse bouillon) tot de courgette bijna onder staat en doe de bouillonblokjes erbij. Aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken. Voor de gremolata: Citroen goed schoonboenen en het gele deel van de schil raspen. Doe de peterselie erbij en pers de knoflook erboven uit. Door elkaar mengen. Niet in de koelkast bewaren, anders wordt de peterselie vochtig. Deze moet droog blijven om te kunnen drijven op de soep. Roer de creme fraiche door de soep en pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over koppen en schep er wat gremolata overheen.

Bronvermelding