'Eénpansgerecht : Aardappels, kouseband en garnalen' Eet het met rijst, echt het is heerlijk

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 22-09-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • kousenband

Bereiden

500 gram kouseband 500 gram garnalen 5 teentjes knoflook (fijn gestampt in de vijzel of heel fijn gesneden) 1 ui (klein gesneden) 3 eetlepes masala 1 tomaat (in blokjes gesneden) 1 tl tomatenpuree 5 middelgrote aardappel (in 4en gesneden) 2 kleine maggieblokjes 2 el ketjap 2 lt gember (of een stuk verse) Olie Wat gaan we doen; Doe een beetje olie in de pan en voeg meteen de ui toe. Fruit dit een paar minuten, totdat het zachter is. Voeg nu de knoflook toe en laat nog even fruiten.(Mijn schoonzus vertelde dat als je eten in masala kookt dat je genoeg knoflook moet doen, dit komt de smaak ten goede. Dus doe ik dat maar braaf :) ) Doe nu de gember, masala, maggiblokjes en de tomaat erbij, roer even en laat even staan. (Minuut of 2). Voeg nu de aardappels toe en een beetje water. Doe de deksel op de pan en laat even pruttelen. Als de aardappels halfgaar zijn voeg je de kouseband en de tomatenpuree toe. Indien nodig nog een beetje water toevoegen. Aangezien de kouseband nog half bevroren was, was het bij mij niet nodig. Laat dit weer pruttelen, met de deksel op de pan. Dit zijn natuurlijk de momenten om even lekker te lezen of een filmpje te kijken. Dan kan je altijd even stoppen en roeren indien het nodig is. Als het bijna gaar is, of gaar ik vergeet het nl. soms dan voeg je de garnalen en de ketjap toe. Ik had nu garnalen die al gekookt waren dus dan heeft het niet meer lang nodig.

Bronvermelding