Kip met broccoli uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 11-08-2006 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 2 - 3 theel kerriepoeder
  • 3 eetl olijfolie
  • 500 gr broccoli
  • 1 blik gebonden kippensoep
  • 125 gr zure room of (demi)creme fraiche
  • 100 gr geraspte belegen kaas
  • 450 gr aardappelschijfjes (voorgegaard)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 gr C. Snijd de kipfilet in blokjes en betrooi ze met kerriepoeder, peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan, bak de kipblokjes al omscheppend bruin en leg ze daarna in een ovenschaal. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de geschilde stelen in plakjes. Kook ze in water met zout beetgaar en giet ze af. Bekleed de bodem van een ingevette ovenschaal met de aardappelplakjes. Daarop de kip. Verdeel de broccoli over de kip. Roer de soep met de zure room of creme fraiche en de helft van de kaas door elkaar. Verdeel dit mengsel over de broccoli. Strooi de rest van de kaas erover en zet de schaal twintig minuten in de oven. Lekker met een tomatensalade.

Materialen

oven, ovenschaal, koekenpan, pan.

Bronvermelding