Geroosterde en gevulde verse vijgen

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 23-11-2013 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 stuks verse vijgen
  • 150 gram gorgonzola
  • 200 gram gehakte walnoten geroosterd
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels extra vierge olijfolie
  • versgemalen zwarte peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de walnoten, meng ze daarna met de gorgonzola en brang op smaak met zwarte peper. Kruis vijgen aan de bovenkant in, tot pakweg anderhalve centimeter van de onderzijde.Vouw ze voorzichtig iets open , en schik ze in een ovenschaal. Vul de vijgen met het noten-kaasmengsel.Verwarm honing en balsamicoazijn met de olijfolie.Giet het over de vijgen.Schuif de schaal in de oven en bak ongeveer 8 minuten.

Materialen

Ovenschaal

Bronvermelding