Bloemkoolgratin libelle

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-09-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 5 dl volle melk
  • 1 kleine ui
  • 4 kruidnagels
  • 1 blaadje laurier
  • 30 gr boter
  • 30 gr bloem
  • 2 tl grove mosterd
  • 150 gr geraspte kaas

Bereiden

Kook bloemkool (of in mandje 20 min)Breng melk aan kook met ui, kruidnagels en laurier. Laat dit van vuur af 20 min. staan. Zeef melkmengsel. Verwarm de boter. Roer bloem erdoor tot gladde saus. Laat 2 min zachtjes koken en breng op smaak met zou, peper, mosterd en 75 gr kaas. Leg bloemkool in ovenschaal schenk saus erover en bestrooi met rest kaas. Gratineer 15 tot 20 min in een voorverwarmde oven op 210oc 350 kcal pp

Bronvermelding