Bloemkoolsoep met bacon

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 28-09-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 fijngesn sjalotjes
  • 35 gr boter
  • 750 gr bloemkoolroosjes
  • 1 takje tijm
  • 7,5 dl kippenbouillon
  • 4 dl melk
  • zout
  • peper
  • reepjes gerookte zalm evt.
  • gebakken bakbacon evt.

Bereiden

bak 3 fijngesn. sjalotjes 5 min. op zacht vuur in 35 gr boter. Warm 750 gr. bloemkoolroosjes mee.even Voeg 1 takje tijm, 7,5 dl kippenbouillon en 4 dl volle mlek toe en kook op 15-20 min op zacht vuur. Verwijder de tijm en pereer de soep. Breng op smaak met zout en peper. Voeg evt. zalm of bakbacon toe.

Bronvermelding