Menu
Bucatini met garnalen, pancetta en wodkasaus
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
4 plakjes pancetta (mager spek)
500 gram picci (dikke spaghetti)
300 gram grote rauwe garnalen
Extra vergine olijfolie
beetje bloem
zeezout
versgemalen zwarte peper
scheut wodka, naar smaak
2 eetlepels grof gehakte san marzano pomodori uit blik
3 sjalotjes, gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
0,5 dl (kok)sroom
1 bosje rucola, fijngesneden
Kook de pasta al dente (zie basisrecept pasta koken) volgens aanwijzingen verpakking. Bak intussen in een hete pan de pancetta knapperig.
Kook de pasta al dente (zie basisrecept pasta koken) volgens aanwijzingen verpakking. Bak intussen in een hete pan de pancetta knapperig.
Was de garnalen, dep ze droog, verwijder het darmkanaal en wentel door wat bloem. Doe ze in een hete pan met wat olijfolie en bak ze tot ze net roze worden. Voeg dan heel voorzichtig de wodka toe ¿ flamberen mag, maar doe voorzichtig.
Haal de garnalen uit de pan en voeg nu tomaten, sjalotjes, knoflook en koksroom toe en laat alles een beetje inkoken. Voeg aan het eind nog een paar druppels wodka, de garnalen en klein gesneden rucola toe. Meng alles (of een deel, als je dat lekkerder vindt, geef de rest er dan los bij) door de pasta en serveer direct.
Wil je het jezelf makkelijker maken? Gebruik dan cocktailgarnalen en voeg die op het laatste moment toe. Sla de 2e alinea van het recept over, bak de sjaoltjes ipv de garnalen, blus ze af met wodka en vervolg het recept bij de derde alinea.
Wil je het jezelf makkelijker maken? Gebruik dan cocktailgarnalen en voeg die op het laatste moment toe. Sla de 2e alinea van het recept over, bak de sjaoltjes ipv de garnalen, blus ze af met wodka en vervolg het recept bij de derde alinea.