Indonesische visschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 30-09-2010 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • mesp. sambal
  • mesp. gemberpoeder
  • 2 kl laospoeder
  • 1 el sojasaus
  • 100 ml bouillon

Bereiden

Spoel de vis af en snijd in stukjes.Snijd de prei in ringetjes,was ze goed schoon.Laat uitlekken in een vergiet.Pel de uien en de teentjes knoflook.Snijd ze allebei in kleine stukjes.Verhit de olie in een pan.Bak daarin de preiringetje samen met de ui en de knoflook.Voeg de sambal,de gemberpoeder en de laospoeder toe.Roer door.Maak er nu een sausje van door de sojasaus en de bouillon toe te voegen.Breng alles aan de kook.Laat het op een laag vuurtje zachtjes pruttelen.Leg de stukjes vis op de saus.Doe de deksel op de pan en laat de kabeljauw zo in 15 minuten gaar worden.Schep nu de vis heel voorzichtig door het sausje.

Bronvermelding