Braziliaans Stoofpotje met vis

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-03-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • vis,ui,paprika, tomaat, knoflook

Bereiden

BRAZILIAANS STOOFPOTJE MET VIS 4 personen 4 moten kabeljauw van 200 g (of andere stevige wit-vis) 200 g grote garnalen, gepeld, ader verwijderd 2 ½ el limoensap zout en peper 2 el olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 4 grote tenen knoflook, geperst 1 grote rode paprika, in stukjes 1 gedroogd rood jalapenopepertje, fijngesneden, zaadjes verwijderd 500 g rijpe tomaten, ontveld, in stukjes (verwijder de harde kern) 3 dl kokosmelk fijngehakte koriander, voor de garnering dunne reepjes limoenschil, voor de garnering Voorbereiden Leg de vis en de garnalen in een ondiepe niet-metalen schaal. Besprenkel ze met limoensap, breng op smaak (peper/zout) en keer ze dan om. Dek de schaal af en laat de vis en de garnalen minimaal 30 minuten in de koelkast marineren. Verhit de olie in een grote hapjespan. Bak de ui in 8 – 10 minuten. Voeg de knoflook, paprika en het pepertje toe. Bak het geheel onder af en toe roeren nog 3 minuten. Voeg er de tomaten bij. Bak het mengsel 5 minuten, of tot het begint in te dikken. Laat het afkoelen. Doe het mengsel in een keukenmachine of blender en meng alles tot een gladde saus. De de saus terug in de pan. Roer de kokosmelk erdoor. Bereiden Breng de saus zachtjes aan de kook. Haal de vis en de garnalen uit de marinade en doe ze bij de saus. (gooi de marinade weg) Kook alles 4 minuten of tot de vis niet meer doorschijnend is. Breng het gerecht op smaak (peper/zout) en bestrooi het met koriander en limoenschil.

Bronvermelding