Aardappelovenschotel met tomaat

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Wachten: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-10-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 kleine vleestomaten
  • 2 uien
  • 4 kl olie
  • 2 el kappertjes
  • 1 el gehakte tuinkruiden
  • 150 g geraspte 20+ kaas
  • 400 g gekookte aardappelen
  • 4 eieren
  • 250 ml bouillon
  • 250 ml magere melk
  • 1 mp paprikapoeder
  • enkele sprietjes bieslook
  • zout en peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze met een lepeltje uit.Gooi het binnenste weg.Hak de uien fijn.Verhit de helft van de olie en laat de hierin glazig worden.Laat de tomaatblokjes 1 minuut meesmoren.Hak de kappertjes en de kruiden fijn.Voeg de kappertjes en de kruiden toe,breng op smaak met zout en peper en laat het geheel afkoelen.Roer de helft van de geraspte kaas door het uimengsel en vul de tomaten hiermee.Vet een ovenschaal in en zet de tomaten erin.Snijd de aardappelen in plakjes en leg die tussen de tomaten.Klop de eieren los met de bouillon,de melk,het zout,de peper en de paprikapoeder en schenk dit over de tomaten en de aardappelen.Strooi de rest hierover en besprenkel met een beetje olie.Zet de schaal in de oven en laat de kaas in ca. 20 minuten gratineren.Bestrooi het gerecht voor het serveren met de bieslook.

Bronvermelding