Appelcrumble

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500gr appels
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 225 gr bloem(of gedeelte havermout/bastogne)
  • 100 gr bruine suiker
  • 125gr boter
  • citroensap

Bereiden

Schil de appels en snij in stukjes.Strooi er wat citroensap en zakje vanillesuiker en kaneel over.Zet weg Maak het deeg van de bloem met de suiker en boter en kneed er een kruimelig deeg van. Vul de bakjes/schaal en schep het kruimeldeeg erover heen. Zet in de oven en bak de bakjes op 180 gr. in 25 min.goudbruin. Lekker met slagroomijs.

Materialen

4 kleine kommetjes/of 1 grote schaal

Bronvermelding