Italiaanse runderlappen met balsamico en rode wijn

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo magere runderlappen
  • peper
  • 100 gr boter
  • 4 rode uien
  • 4 teentje knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels oregano
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 dl runderbouillon
  • 4 dl rode wijn
  • 2 eetlepels balsamicoazijn

Bereiden

Bestrooi de runderlappen met versgemalen peper.Verwarm 80 gr.boter en bak hierin de runderlappen een voor een bruin.Neem de laatste runderlap uit de pan. Voeg 20 gr boter aan het achtergebleven braadvet toe en fruit hierin de ui, knoflook en tomatenpuree ong.3 min. op een laag vuur.Laat de oregano en laurier kort mee fruiten. Verwarm intussen de bouillon en wijn in een steelpan.Voeg het vlees, de warme bouillon met de wijn en balsamico-azijn aan het uien-mengsel toe.Breng het geheel aan de kook. Laat het vless met de deksel schuin op de pan op een laag vuur ong. 2,5 uur gaar stoven.Bind de jus evt.met allesbinder.

Materialen

grote braadpan

Bronvermelding