Engadiner walnotentaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2010 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 150 gr koude boter
  • 1 klein ei
  • 90 gr suiker
  • 240 gr bloem
  • mespunt zout
  • 200 ml slagroom
  • 150 gr suiker
  • 50 gr honing
  • 300 gr gepelde walnoten
  • mespunt zout

Bereiden

Snij de boter in kleine stukjes.Boter, suiker en wat zout door elkaar mixen. Bloem en ei toevoegen. Hiervan een mooi glad deeg kneden wat niet aan je handen kleeft. Eventueel wat bloem toevoegen of als het deeg te droog is een klein scheutje melk. Deeg in plastic folie wikkelen en een uurtje koel wegleggen. Voor de vulling slagroom, suiker en honing aan de kook brengen. Walnoten grof hakken. Gehakte walnoten met wat zout en de boter toevoegen aan de slagroommassa. Nog 3 minuten zachtjes laten koken. Daarna afkoelen Oven voorverwarmen op 180 graden. Vorm invetten en met bloem bestrooien of met bakpapier bekleden. Deeg iets groter uitrollen dan de grootte van de bakvorm. Bakvorm met deeg bekleden. Goed tegen de rand aandrukken. Lauwwarme notenmassa over het deeg verdelen. Op de onderste richel in de voorverwarmde oven plm. 40 - 50 minuten bakken tot het deeg van de taart goudbruin ziet. Wordt de notenmassa tijdens het bakken te bruin dan afdekken met aluminiumfolie.

Materialen

lage taartvorm 28 cm bakpapier mixer plastic folie

Bronvermelding