Menu
Albóndigas (spaanse gehaktballetjes)
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 2 tl pimenton picante (spaanse pikante paprikapoeder)
- 1 pak gezeefde tomaat
- 3 tenen knoflook
- 2 (rode) uien (fijngesneden)
- 1 dl runderbouillon
- 1/2 dl fino sherry
- 30 gram platte peterselie (fijngehakt)
- 2 eieren
- 3 el paneermeel
- peper, zout
- olijfolie
- 1 laurierblad
Bereiden
Meng het gehakt met de eieren, 1 fijngesneden ui, helft van de peterselie, paneermeel, peper, zout en paprikapoeder. Pers de knoflook erover uit. Meng alles goed doorelkaar en vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Verhit olijfolie in een grote pan, fruit hierin het tweede uitje glazig en blus af met de sherry. Schep alle ui uit de pan en zet apart. Verhit nogmaal olijolie in de pan en bak hierin de balletjes bruin. Voeg ui weer toe en voeg vervolgens de gezeefde tomaat en de bouillon toe en een laurierblad. Draai vuur laag en laat de balletjes in de saus gaar worden. Strooi de resterende peterselie erover en serveer als tapas of buffetgerecht.