Menu
Carpaccio van courgette
Ingrediënten
- 1 a 2 kleine gele of groene courgettes
- 1 citroen
- parmezaanse kaas
- extra vergine olijfolie
Bereiden
Een doodeenvoudig maar toch sophisticated voorgerecht.
Kleine dunne courgettes zijn lekkerder en minder waterig dan grote dikke. Helemaal zacht van smaak zijn gele courgettes, smeek erom bij de groenteboer.
Snij de courgette in flinterdunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op 4 grote platte borden.
Pers de citroen uit en doe in een kom. Doe er twee maal zoveel olijfolie bij als je citroensap hebt en klop dit door elkaar.
Giet dit over de courgettes. Laat de borden nu rustig een half uurtje (of langer) staan, zodat de marinade in kan trekken en de courgette zachter wordt.
Bestrooi vlak voor het serveren met wat versgemalen peper en fijn knisperzout. Schaaf wat mooie krullen parmezaanse kaas en leg die er boven op.