3-Bonen Chili Sin Carne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Mexicaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 480 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram zwarte bonen
  • 75 gram kievitsbonen
  • 100 gram kidney bonen
  • 1 bakje tofu gehakt (AH p&e)
  • half blik mais, uitgelekt
  • 1 grote groene paprika
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 handjes peterselie
  • 1 blikje tomatenpuree (Aldi)
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 theelepel bonenkruid

Bereiden

Week de bonen in ruim water 8 uur. Giet en spoel ze dan af en kook ze dan zonder zout in een uurtje gaar op een niet te hoog pitje, in schoon water. Giet de gare bonen af en zet ze even weg. Pel de grote ui en snipper de helft klein en de andere helft in smalle halve ringen. Knoflook fijnhakken. Paprika's schoonmaken en in blokjes. Verhit een beetje olie in een grote (braad)pan. Fruit de gesnipperde ui aan en voeg dan de knoflook toe. Voeg de sambal toe en laat even meestoven. Doe het tofugehakt erbij en bak aan. Uiringen en paprika's toevoegen en mee laten bakken. Dan blikje tomatenpuree erbij en de inhoud van het blikje aan water. Alles goed doorroeren tot een sausachtig geheel ontstaat, eventueel naar smaak een snufje zout erbij. Peterselie, mais en bonenkruid erbij en even goed omscheppen en doorwarmen. Op het laatst de gekookte bonen er voorzichtig bij doen en verwarmen. Serveren met een groene salade met de overige mais.

Materialen

pan, vergiet

Bronvermelding