Saus à la Truffe (truffelsaus lekker bij biefstuk, lamsvlees)

Anders, Bijgerecht, 8 personen, Frans.

Laatst aangepast: 17-10-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 30 gram reuzel of boter
  • 3 sjalotjes, fijn gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 15 gram bloem
  • 1 fles Pinot Blanc van goede kwaliteit
  • 1 liter vleesbouillon
  • Zout & Peper
  • 50 gram truffels (1-2 kleine blikjes)
  • 2 eetlepels Peterselie, fijn geneden

Bereiden

Verhit in een zware braadpan de reuzel (of boter), roer de sjalotjes en de uisnippers erdoor en bak ze tot ze zacht maar niet bruin zijn. Roer de bloem erdoor en bak het geheel boven laag vuur tot het mengsel bruin begint te worden. Roer de wijn, bouillon erdoor en breng op smaak met peper en zout. Breng alles aan de kook en laat het 1 uur zonder deksel op de pan pruttelen. Af en toe roeren. Laat de vloeistof tot de helft inkoken. Giet de saus door een zeef in een andere pan. Snijd de truffels in kleine plakjes en doe deze samen met het truffelsap uit de blikjes bij de saus. Laat de saus nog 4 minuten zachtjes doorkoken.Proef de saus en voeg evt. nog wat zout / peper toe. Serveer de saus bij het vlees en strooi de peterselie erover.

Bronvermelding