Broccolitaart

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 25 minuten,

Laatst aangepast: 17-10-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr. broccoli
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 3 stuks eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 gr. geraspte oude kaas
  • 40 gr. geroosterde pijnboompitjes
  • zout en peper

Bereiden

Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze ca. 3 minuten. Giet af. Laat intussen het bladerdeeg ontdooien. Pers de knoflook uit. Klop de eieren los met de slagroom en voeg de knoflook en zout en peper toe. Bekleed de ovenschaal met bladerdeeg. Verdeel de broccoli en de pijnboompitjes erover. Verdeel de geraspte kaas erover en schenk de losgeklopte eieren in de vorm. Zet de taart ca. 25 minuten in de oven bij 220 graden.

Materialen

ovenschaal / quichevorm

Bronvermelding