Appel-dadelcake

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 g volkorenmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 125 g bruine suiker
  • 4 el honing
  • 250 g ontpitte en klein gesneden dadels
  • 1 3/4 dl appelsap
  • 1,2 dl zonnebloemolie
  • 2 losgeklopte eieren
  • 250 g geschilde is stukjes gesneden appels
  • 40 g gehakte walnoten

Bereiden

Beboter een blik en bekleed het met vetvrij papier en beboter die eveneens. Verwarm de oven op 175 graden. Vermeng de bloem met het bakpoeder n de kaneel in een kom. Doe de suiker, de honing, de dadels, en de appelsap in een pan en verwarm alles tot de suiker is opgelost. (niet laten koken) Haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen. Roer dan het suikermengsel en de olie door de bloem tot er een glad deeg ontstaat. Voeg de eieren en de appels toe en klop het deeg goed door. Doe het dan in de bakvorm, bestrooi het met de walnoten. Bak de cake in ongeveer 60 tot 75 gaar in de oven. Doe de cake op een rooster, trek het papier eraf draai hem om en laat hem afkoelen

Materialen

Vierkant cakeblik, een springvorm kan ook.

Bronvermelding