Babi pangang

Rijst, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 20-10-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • zout en peper
  • 500 gram hamlappen
  • 6 eetlepels olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels ketjap
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blokje bouillon
  • 4 scheppen suiker
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels Vetsin
  • 2 theelepels Djahe
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder

Bereiden

In pan olie verhitten:olie warm-gemberpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper er in. Vlees bruin laten worden.Citroensap,ketjap 1/2dl.water ong. 25 min. stoven zonder deksel. Saus. 2 1/2 dl.water+bouillontablet+ui fijn gesnipperd+uitgeperste knoflook, 2 eetl.olie en de rest van de ingrediënten erin. Even doorkoken en binden met aardappelmeel(mag dik). Vlees in plakken snijden.Daarna alles bij elkaar.

Bronvermelding