Menu
'Aardappeltjes met Italiaanse Varkenshaasjes & Kerstomaatjes uit de Oven'
Ingrediënten
- Zie Onder:
Bereiden
- 600 gram Desirée aardappelen, geschild, in stukken (3 cm)
- 2 el olijfolie
- 1 tak rozemarijn, naaldjes fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 elk à 500 gram varkenshaasjes, doormidden gesneden
- 8 dunne plakjes (platte) pancetta
- 250 gram kerstomaatjes, aan kleine trosjes
- pesto, voor erbij
B e r e i d e n :
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een grote bakplaat in. Blancheer de aardappelen 5 minuten in een pan met gezouten, kokend water en giet ze af. Schik ze naast elkaar op de bakplaat, schep ze om met 1 el olijfolie, bestrooi ze met wat zout & peper en rooster ze 20 minuten.
Meng intussen de rozemarijn, knoflook en 1 el olijfolie. Bestrijk de varkenshaasjes hiermee, omwikkel elk stuk met 2 plakjes pancetta en zet dit vast met keukentouw of cocktailprikkers. Bestrooi ze met zout & peper.
Schik ze tussen de aardappelen op de bakplaat en rooster ze nog 15 minuten mee. Leg de tomaatjes erbij en rooster alles nog 5 minuten, tot de aardappelen goudbruin kleuren, de stukken varkenshaas gaar zijn en de tomaatjes net wat zachter worden.
Serveer het vlees met de aardappelen en tomaatjes en schep er wat pesto op.
Wijntip: Witte Italiaanse soave of Spaanse rueda, een goede côtes de Provence-rosé of een soepele rode Navarra crianza uit Spanje.