Gekruid varkensvlees uit Nepal

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.
Wachten: 180 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 12 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g hamlappen
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 2 groene spaanse pepers
  • 2 eetl. garam masala
  • 2 theel. gemberpoeder (djahe)
  • 1 theel. gemalem geelwortel (koenjiet)
  • 1 eetl olie
  • 1 blik tomatenstukjes (ca 400 g)
  • 1 dl kokosmelk
  • zout
  • (versgemalen) peper
  • 1 eetl. citroensap

Bereiden

- Snij het vlees in smalle reepjes van ca. 5 cm lang. Pel de uien en snijd ze in smalle partjes. Pel en snipper de knoflook. Maak de pepers schoon, halveer ze en verwijder desgewenst de zaadjes (die zijn het scherpst). Snijd de helften schuin in smalle reepjes. - Doe de reepjes vlees in een kom en meng de garam masala, gemberpoeder en geelwortel erdoor. Schep de ui, knoflook en peper erdoor en vervolgens 4 eetlepels olie. Laat het vlees afgedekt in de koelkast , minstens 3 uur marineren. (overnachT mag ook 0 - Verhit2 eetlepels olie in een wok en roerbak het vleesmengsel, in gedeelten, rondom bruin. Ieder gebakken deel in een schaal/diep bord leggen. Voeg zonodig wat olie toe. -Schep al het in de schaal verzamelde gebakken vlees in de pan en voeg de tomaat met het vocht en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vlees, afgedekt in ca. 10 min. gaar sudderen. - Breng het gerecht op smaak met het citroensap -en zonodig- zout en peper. - Lekker met rijst en roergebakken snijbonen

Bronvermelding