Appeltaart van Ulla

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 23-11-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1200 gram appels
  • 2+1 dl suiker
  • 3 eetlepels aardappelzetmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 dl meel
  • 3 dl havermout
  • 300 gram boter
  • beetje vanillesuiker, zout

Bereiden

Snijd de geschilde appels in kleine stukjes en verdeel ze over een ovenvaste schaal of vorm.Meng aard.zetmeel , 2 dl suiker en kaneel; verdeel dat over de appelstukjes. Smelt boter in een pan, roer er havermout, bloem en 1 dl suiker, zout en vanillesuiker door. Verdeel de massa over de appels.Zet alles 35 minuten in de oven ,op 200 graden C. De taart is lauwwarm erg lekker met slagroom of een bolletje ijs. Tip: de taart is ook lekker met rabarber, maar dan zonder kaneel.

Materialen

Ovenvaste schaal of vorm

Bronvermelding