Glutenvrije-biologische cupcakes

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 25-10-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 160 gram biologisch amandelmeel (zonder vlies)
  • 5-6 tl sucanat (meest pure vorm van suiker)
  • 2 biologische eieren
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • amandelschaafsel
  • 2-3 tl blauwmaanzaad (aantal uren weken in water)
  • stukje van een vers vanillestokje

Bereiden

Verwarm de oven op 175 graden. Meng het Amandelmeel, de Sucanat , de Blauwmaanzaad (uitgelekt) en de wijnsteenbakpoeder door elkaar zodat het evenredig gemend is. Snij het stukje ( ongeveer postzegellengte) vanille stokje door midden en schraap voorzichtig de kleine zaadjes eruit. Meng deze door het geheel. Doe er twee eieren in en meng alles zodat het een mooie stevige emulsie vormt. Weetjes: Amandelmeel is glutenvrij, bevat de goede vetten en eiwitten, en is daarom een perfect koolhydraatarm meel om te gebruiken. Amandelen staan bekend op een helende werking van de maag. Bovendien bevat het de juiste onverzadigde vetzuren die ook nog eens mooi zijn voor een stralende huid. Amandelolie word vaak gebruikt in top cosmetica producten. - Sucanat is de meest pure en ongeraffineerde vorm van rietsuiker, waardoor het alle vitaminen en mineralen bevat en dus een hoge voedingswaarde heeft. - Bio eieren zijn niet alleen een perfect bindmiddel maar ook nog eens een volwaardig eiwit waardoor in combinatie met de zoete Sucanat, het positief op de suikerspiegel werkt en je dus bespaart blijft van de welbekende suikerdip! Plaats nu in iedere muffin/cupcake vorm ( het beste speciale vormen die je in de oven kunt zetten en later gemakkelijk de cupcakes uit kunt halen), 2/3 van de vorm moet gevuld zijn. Bestrooi het laatste 1/3 deel met het amandelschaafsel. Plaats de cupcakes in de oven, en bak de cupcakes 15-20 min. gaar.

Bronvermelding