Linzenburgers

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Anders.

Laatst aangepast: 31-10-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 220 gram linzen
  • 1 ui
  • 3 worteltjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1-2 theelepels komijnpoeder
  • 1-2 theelepels gedroogde koriander (ketoembar)
  • 1/2 kopje peterselie
  • 1 ei
  • 50 gram kruimels van oud brood
  • bloem
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepel majonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • verse munt

Bereiden

Kook de linzen een klein half uur, zonder zout. Fruit de ui met de heel fijngesneden wortel en de knoflook een kwartiertje, doe de kruiden (minus de peterselie) erbij en laat die een paar minuten zachtjes meebakken. Voeg dan de linzen toe, flink zout en peper en roer goed om. Pureer dit mengsel (niet te fijn) in een keukenmachine, als je die hebt. Ik heb alleen zo¿n amateuristisch bakje met een ronddraaiend mesje erin, wat je onder je staafmixer kunt schroeven. Gaat ook prima. Kneed er een ei, het broodkruim en de peterselie door en vorm 8 platte burgers. Haal die even door de bloem en leg ze een half uur in de koelkast. Bak ze bruin in olijfolie en serveer met wat Turks brood en een sausje van mayonaise, yoghurt, hele kleine dobbelsteentjes komkommer en munt.

Materialen

keukenmachine/ staafmixer

Bronvermelding