'Babi Pangang' Op mijn Manier. De lekkerste tot nu toe, met Perfecte pangang-saus. En zo gemakkelijk

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.

Laatst aangepast: 06-12-2017 | 256 keer bewaard

Ingrediënten

  • hamlapjes

Bereiden

Dit recept komt heel dicht bij de Chinese versie, vinden wij. 4 hamlapjes eerst lekker mals koken in runderbouillon ca 2 uur op zacht vuur. Aflaten koelen en droog deppen,dan wat peper en zout er over strooien. In een koekenpan (zonnebloem) olie goed verhitten en het vlees hard bakken zodat er een knapperig korstje om komt. Later het vlees evt in reepjes snijden Babi Pangang Saus' Perfect recept. * 1 eetl. olie * 1 uitje fijn gesneden * 2 teentjes knoflook fijn gesneden * 1 klein blikje tomatenpuree * 2 1/2 dl water * 1/2 vlees bouillon tablet * 4 eetl. chili saus * 1 theel. gemberpoeder en/of gembersaus uit een flesje * 1 eetl. ketjap * evt bruine basterd suiker Bereiden Verhit de olie in een steelpannetje en fruit het uitje en de knoflook aan, voeg de tomatenpuree toe en bak even mee, blus af met het water,verkruimel het bouillon tablet,voeg chilisaus,gemberpoeder en de ketjap toe en verwarm de saus al roerend ca 10 min op zacht vuur. Proef even en voeg evt wat bruine basterd suiker toe. Verdik de saus evt met aangemaakte maizena. Schep dit over de al of niet in reepjes gesneden hamlapjes. Serveer met bami, nasi of witte rijst.

Bronvermelding