Herfstsalade met Paddenstoelen en Blauwe Kaas

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 08-12-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 doosje gemengde paddenstoelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 1 tl mosterd
  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 a 4 el noten of olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 zak gemengde eikenbladsla of een andere slamelange
  • 50 gr harde blauwe kaas, zoals bleu d' auvergne of stilt
  • 20 gr hazelnoten, grof gehakt en geroosterd

Bereiden

Snijd de paddenstoelen in stukken. Verwarm de olijfolie en roerbak de paddenstoelen op hoog vuur ca. 2 minuten. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog een minuut mee. Laat ze afkoelen tot lauw. Klop de mosterd los met de azijn en voeg de olie langzaam toe tot een gelijkmatige dressing. Breng op smaak met zout en peper. Hussel deze dressing vlak voor het serveren door de sla en leg de sla op 4 borden. Verdeel de paddenstoelen erover. Verkruimel de kaas over de salade en bestrooi met de hazelnoten.

Bronvermelding