Pittige kip met tauge

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 05-04-2006 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr Kipfilet
  • 2 grote Uien
  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kopje krudenbouillon
  • 2 el Azijn
  • 9 el Ketjap
  • 4 el Ketchup
  • 6 el donkere basterdsuiker
  • 1 el sambal
  • 4 el pindakaas
  • 300 gr tauge

Bereiden

Snipper de uien. pel de knoflook snij de kipfilet in kleine blokjes. Bak de kipfilet bruin in de olijfolie en als deze gaar is doe het dan even in een aparte schaal. Fruit in het achtergebleven bakvet de uien met de knoflook. Doe een kopje kruidenbouillon erbij, en dan de azijn de ketjap de ketchup, de basterdsuiker en de sambal. Als laatste de pindakaas erbij. Roer dit tot een saus! Doe de kipfilet erbij en laat het even sudderen. Als laatste de tauge erbij zodat deze lekker knapperig blijft. Lekker met (Basmati)rijst en met een lekker frisse komkommersalade of zoetzure atjar.

Materialen

hapjespan of wok

Bronvermelding