Menu
Champagnespoom speciaal
Ingrediënten
- 3 dl. Campagne
- 75 gr suiker
- 1 tl citroensrasp
- 1 snufje zout
- 1 dl water
- 1 eetl citroensap
- 2 eiwitten
- 80 gr fijne tafelsuiker
Bereiden
Breng op een laag vuur 1 deciliter champagne met het water en 75 gr. suiker al roerend aan de kook.
Blijf roeren tot de suiker oplost. Roer er de citroensap en de rasp door.
5 minuten op laag vuur warm houden. Af laten koelen en zeef het mengsel.
Roer de overige 2 deciliter Champagne erdoor. Schenk dit in een vriesvaste schaal.
Zet deze het eerste uur in het vriesvak. Klop na dat uur het mengsel elk half uur flink door tot het half bevroren is.
Klop de eiwitten met het zout schuimig. Klop er au-bain-marie geleidelijk de tafelsuiker door. Blijf kloppen tot het schuim taai is.
Pan van het vuur en klop het schuim koud. Klop er, luchtig, het ijs door.
Doop de drinkrand van het champagneglas in de citroensap en dan in de suiker.
Schenk het mengsel in de glazen.
Materialen
Champagneglazen, rietjes. vriesvaste schaal, zeef, mixer.