Menu
Kabeljouw in boursin-wijnsaus
Ingrediënten
- 4 stuks kabeljouw/ witvis (diepvries)
- 3 dl droge witte wijn
- 1 pakje boursin
- 1 kuipje creme fraiche (klein)
- 1 tabasco naar smaak
- 1 snufje zeezout/peper
- 1 foelie
- 1 pakje geraspte kaas (belegen)
Bereiden
Leg de (bevroren) vis in de ovenschaal en schenk de witte wijn erover zodat de vis half onder de wijn staat. Verdeel de foelie erover naar smaak. Laat de kook er over komen en laat dit 4 minuten zachtjes doorkoken.
De wijn afgieten in een steelpan en doe er nog een glas wijn extra bij. Doe de boursin erbij en de creme fraiche en verwarm het geheel. Op smaak brengen met zout/ peper en tabasco.
Doe de helft van de geraspte kaas bij de saus en giet dit over de vis. Doe de andere helft van de kaas over de vis en zet dit in de voorverwarmde oven. ongeveer 180 graden voor 20 minuutjes tot de kaas een knapperig korstje krijgt.
Materialen
ovenschaal, steelpan. Voorverwarmde oven op 180 graden (hetelucht)