Doperwtjes van thuis

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 -75 g gerookt spek, in stukjes
  • kerriepoeder
  • 5-6 champignons, in plakjes
  • zwarte peper
  • 1 groot blik fijne doperwten, uitgelekt
  • knoflookpoeder, evt

Bereiden

Doe een klein scheutje water in een pan en doe het spek erbij, en bestrooi met kerriepoeder. Laat op halfhoog vuur het water verdampen. Als het spek begint uit te bakken de champignons toevoegen en meebakken. Er wat peper over malen, mengen en de doperwten erop doen. Niet mengen. Op zacht vuur, later evt. met sudderplaatje, goed warm laten worden. Nog niet mengen. Na 5-10 minuten voorzichtig omscheppen, evt. wat knoflookpoeder toevoegen en verder heet laten worden. Proeven of er zout bij moet. Je kan ook een gesnipperd uitje en/of kleine blokjes rode paprika meebakken. I.p.v. spek stukjes ham gebruiken. Kan natuurlijk ook met diepvries doperwten, maar mijn kinderen vinden die uit blik het lekkerst.

Bronvermelding