4 Fantastische Hapjes

Anders, Hapje, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 26-01-2021 | 46 keer bewaard

Ingrediënten

  • mozzarella

Bereiden

Saladcups met mozzarellatapenade en kerstomaat 1 bol mozzarella 50 gram Prima Donna kaas 1 bos basilicum 50 gram pijnboompitjes 2-3 doosjes saladcups 1-2 doosjes kerstomaten Hak mozzarella, prima donna, basilicum en pijnboompitjes tot een tapenade-achtig mengsel. Halveer de kerstomaatjes. Vul de saladcups met het mengsel, leg bovenop een half kerstomaatje. ------------------------------------------------------------------------------------- Poffertjes met roomkaas en gravad lax 1 pak gebakken poffertjes (bij voorkeur ongezoet) 100 gram roomkaas 250 gram plakjes gravad lax dille-mosterdsaus Bestrijk de poffertjes met een likje roomkaas en leg op elk een stukje gravad lax met een klein schepje dille-mosterdsaus. Kooktip: natuurlijk moet dit hapje eigenlijk gemaakt worden met ‘blini’s’, poffertjes of plaatkoekjes uit de Russische keuken. Ze zijn hier wel te vinden bij delicatessenwinkels, maar niet overal en dus ook niet gemakkelijk. Bak eventueel zelf poffertjes met behulp van een pak poffertjesmix. Of maak ze zelf: ------------------------------------------------------------------------------------- Blini’s 125 gram broodmix 125 gram boekweitmeel zout 3 dl melk 3 eieren (M) Zeef broodmix, boekweitmeel en een mespunt zout in een kom. Duw een kuiltje in het meelmengsel. Verwarm de melk tot lauw. Klop de eieren los met de melk en schenk dit, al kloppend, in het kuiltje bij de melk. Klop er een klontervrij beslag van. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op een warme plaats 30 minuten rusten. Smelt intussen 50 gram boter tot net vloeibaar. Gebruik een poffertjesplaat of vlakke koekenpan en verhit deze droog voor. Kwast de holtes of de bodem dun in met wat boter en vul de holtes met beslag. Of laat sauslepels vol beslag naast elkaar in de koekenpan vallen. Bak de blini’s aan beide kanten goudbruin. Serveertip: Geef blini’s koud, belegd met: mierikswortelroomkaas en stukje gerookte zalm stukje maatjesharing en mengsel van fijngesneden rode biet, augurk en uitjes Hollandse garnalen gemengd met zure room en tuinkers bieslookroomkaas en stukje zure haring ----------------------------------------------------------------------------------- Panzanellaprikkertjes 1 bakje romaatjes of troskerstomaatjes 1 pot verse basilicum 1-2 bakjes mini mozzarella 2-3 eetlepels pesto 4-5 eetlepels balsamicodressing 1 zak Italiaanse toast (Gran’Italia) Steek aan prikkertjes steeds een kerstomaatje, een blaadje basilicum en een half bolletje mozzarella, zodat de kaasbolletjes onderaan zitten. Zet ze in een schaaltje. Klop een dressing van pesto en balsamicodressing en schenk deze in het schaaltje. Laat de kaasjes zo een uurtje marineren. Prik dan elk stokje op een Italiaanse toast. (Ik ben even vergeten hoe die heten, maar ze zitten in een grote zak en ze zijn van Gran’Italia).

Bronvermelding