Gourgettesoep met kruidenkaas

Soepen, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 20-10-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 grote gourgetten
  • 2 liter kippenbouillon
  • 1 doosje kruidenkaas
  • 1 eetlepel gesnipperde bieslook
  • 1 boter peper en zout
  • 1 grote ui

Bereiden

De gourgettes zonderschillen in blokjes snijden. De ui in schillen en in kleine stukjes snijden. De ui en gourgettes stoven in de boter.(zeker niet bakken) na ongeveer 2 minuten de kippenbouillon toevoegen en ongeveer 15 minuten op een zacht vuurtje laten pruttelen. Daarna kruiden met peper en zout. Nog even de mixer er door en klaar is de soep Op een bord scheppen en ter ganering in het midden een lepel kruidenkaas en daarover versnipperde bieslook.

Materialen

soeppan

Bronvermelding