Poffertjes

Anders, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 02-05-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram bakmeel
  • 750 ml. water
  • 1 ei
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels suiker of stroop

Bereiden

Zet de poffertjes-pan alvast op het vuur om goed heet te worden. Doe de bakmeel in een kom, en doe hierbij het water, het ei, de olie en de suiker of stroop. Roer dit goed door elkaar met een garde of staafmixer, en klaar is het beslag. Giet het beslag in de beslagfles, en het bakken kan beginnen. Vet de pan goed in met olie, en doe het beslag in de holletjes, als de bovenkant droog is even omkeren met een kleine vork Eet ze warm met een beetje roomboter en poedersuiker

Materialen

poffertjes-pan, beslagfles,staafmixer of garde, beslagkom

Bronvermelding