Menu
Walnotentaart
Ingrediënten
- 225 gram bloem
- 200 gram witte basterdsuiker
- zout
- 175 gram koude boter
- 125 gram suiker
- 125 ml slagroom
- 150 gram gepelde walnoten
- 1 ei
Bereiden
Meng bloem, basterdsuiker en zout in een kom, leg de koude boter erop en snijd deze me twee menssen in kleine stukken. Kneed alles daarna tot een smanehangend deeg en laat dit in folie een half uur rusten in de koelkast
Laat in een koekenpan met dikke bodem de suiker smelten. Roer niet, maar schud de pan (maak draaiende bewegingen) zodra de onderste suikerlaag zacht wordt. Weest voorzichtig, aan gesmolten suiker kunt u zich gruwelijk branden. Als de suiker volledig is gekarameliseerd een eetlepel heet water toe voegen, door roerren en daarna voorzichtig, al roerend de slagroom erbij gieten.
Schep de walnoten door de karamel en haal de pan van het vuur. Verdeel het deeg in 2 delen. rol het grootste deel uit en bekleed daarme de ingevette taart of springvorm. Stort de walnotenkaramel erin en bedek met een andere deeglap. Druk de randen mooi aan. Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei en zet de taart 35-40 minuten in de oven (170 geaden).