Hachee van Annemarie

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 24-03-2011 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gr. rib-runderlappen
  • 50 gr. roomboter
  • 3 grote uien, gesnipperd
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 eetl. rode-wijnazijn
  • 1 eetl. appelstroop
  • 1 vleesbouillontablet
  • 1 plak ontbijtkoek ca.1 cm.

Bereiden

Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd het in grote stukken. Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in ca. 10 min. rondom bruin.Fruit de ui 5 min. mee. Voeg laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, appelstroop, bouillontablet en ca. 400 ml. water toe, zodat het vlees net bedekt is. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Stoof de hachee met deksel op de pan in ca. 2 uur zachtjes gaar. Voeg als er teveel vocht verdampt een extra scheut water toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en laat de koek oplossen in het stoofvocht en de saus binden. Verwarm de hachee nog 5 min. op laag vuur en breng op smaak met zout en peper. Lekker met rode kool en gekookte aardappels.

Bronvermelding