Asperges met ham, ei en boterjus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 11-05-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1.5 kg. witte asperges
  • zout
  • 4 eieren
  • 200 gr. gesneden beenham
  • 125 gr. Blue Band of roomboter
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 eetl. fijngeknipte bieslook

Bereiden

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Schil ze met een dunschiiler van boven naar beneden. Doe de asperges met de kopjes naar boven, schillen en houtachtige uiteinden in een aspergepan. Voeg zout en zoveel water toe dat de asperges to net over de helft in het water staat. Kook de asperges in 10 tot 25 minuten gaar afhankelijk van de dikte. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze in kleine stukjes. Leg de ham aan een kant van de schaal. Laat de asperges uitlekken en zeef het kookvocht. Smelt de margarine en klop er met een garde 3 eetlepels kookvocht door. Breng op smaak met zout en peper. Leg de uitgelekte asperges naast de ham, bestrooi ze met een snufje nootmuskaat. Schep 2 eetlepels boterjus over de asperges en de ham. Verdeel de gehakte eieren en de bieslook erover. Geef de rest van de boterjus er apart bij. Lekker met nieuwe aardappelen.

Bronvermelding